“b l o G a s t e s i”



“b l o G a s t e s i”

4 Aralık 2008 Perşembe

İngilizler Yine Hindistan’da

Hindistan’ın elbet bir tarihi vardır. Bana göre Hindistan’ın Tarihi, art arda geçirdiği istilaların tarihidir.

Önce Arapların, Tatarların, Moğolların istilasına uğramışlar. Ama asıl talanın İngilizler tarafından yapıldığı aşikârdır.

İngilizler, yerli köy topluluklarını yıkarak, yerli sanayi dağıtarak, yerli toplumda yüksek ve değerli olan her şeyi tasfiye ederek gelişmekte olan Hint uygarlığını söndürdüler.1847. Tıpkı, Amerikanın Irak’ta bilim insanlarını öldürmesi ve müzeleri(tarihi) yağmalaması gibi.

Kapitalizmin ilk sermaye birikimi aşamasında, İngiltere bunu hep yaptı. Bazen Fransızlar ile birlikte yürüttüler, bazen kendi başlarına yaptılar.

Hindistan, 18. ve 19.yüzyıllarında hep İngiltere’nin denetiminde kaldı. Gandi’nin sivil itaatsizlik mücadelesi ile 1935 bağımsız kaldı. Gerçek bağımsızlık II. Dünya Savaşından sonra 1947 de gerçekleşti.

Bu kısa tarih hatırlatması, İngiliz emperyalizmimin Hindistan ilgisinin önemini anlatmak içindir. Yaptığı yağma Hindistan’ın uluslaşmasını ve sanayileşmesini geciktirmiştir. Ancak, şimdi Hindistan’ın hızlı gelişmesi emperyalizmin işine gelmemektedir. Eski oyunlar yeni biçimleri ile yeniden uygulamaya konulmuştur.

Hindistan’ın Bombay kentinde meydana gelen istihbarat operasyonu gelişmekte olan Hindistan’ı Pakistan ile kapıştırmaya yöneliktir. Bunu, o kadar göz göre göre yaptılar ki, sarsınız bu bir istiladır. İngiliz istihbarat birimlerinin yönetiminde büyük bir operasyon yapıldı. Bombay’a saldırıldı.

18. yüzyılda beş bin asker ile yaptığı istilayı bu kez daha az kişi ile yapmak istiyor. İngiltere’de eğittiği Pakistan kökenli istihbarat elemanlarını Hindistan’a gönderdi. Bir kısmını Taç-Mahal Oteline önceden yerleştirdi. Operasyonu başlattı. Operasyon kanlı bitti. Ama emperyalizm amacına ulaştı.

Şimdi bizim basın olayın gerçek yönünü bize anlatmak yerine, bicimi ile uğraşıyor. Neymiş efendim, İçişleri Bakanı hemen istifa etmişmiş, falan. Önemli olan bu operasyonun arkasındaki amaçtır.

Amaç aynı 18. Ve 19. Yüzyıllarda olduğu gibi gelişmekte ve uygarlaşmakta olan Hindistan’ı bir kez daha bölmek. Bu olayın Amerika’dan bağımsız gerçekleştiğini sanmak saflıktır. Büyük Ortadoğu ve Genişletilmiş Asya projesi devam ediyor. Hindistan istihbarat teröristlerinin üzerinden İngiliz pasaportunun çıktığını resmen açıkladı.

İşin boyutunun ne derece büyük olduğunu, Rusya ve Hindistan’ın olayın hemen ardından birlikte çalışacaklarını açıklamalarından anlayabiliriz.

Kaynak : http://groups.yahoo.com/group/akilcagi/message/69948

0 Farklı Fikir Daha:

Yorum Gönder

“b l o G a s t e s i” A r s i v i

“b l o G a s t e s i” A n k e t l e r i

Sitemizi Nasıl Buldunuz ?

Aşağıdakilerden Hangisi Sizin Siyasi Görüşünüze En Yakın Olandır?

Kategoriler

Türkiye İç Siyaseti ve Tarihi

Türkiye Dış Siyaseti ve Tarihi

Dünya Siyaseti ve Tarihi

Yaşam / Yaşamsal Tarih

Düşündüren Kareler

Kültür / Sanat / Müzik

Edebiyat / Deneme / Şiir

Felsefe / Düşün Dünyası

Kategoriler

Bilim / Teknoloji / Bilgisayar

Sağlık / Doğa / Fen Bilimleri

Olay Yeri İnceleme

Spor

Mizah

Sayfamızı Firefox Veya Chrome İle Görüntülemenizi Tavsiye Ediyoruz

Sayfamızı Firefox Veya Chrome İle Görüntülemenizi Tavsiye Ediyoruz

Son bloGastesi Yazıları

Yazılara Yapılan Son Yorumlar

Bu sitenin bütün hakları mahfuzdur.

Bu sitede yayınlanan tüm yazınsal içerik ve fotoğraflar, telif hakkı sahibinden önceden yazılı izin almadan hiçbir şekilde

yayınlanamaz, kopyalanamaz, çoğaltılamaz, herhangi bir şekilde elektronik yolla gönderilemez.

Bu site Creative Commons Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 3.0 Unported License' ı ve

CopyScape Web Site Content Copyrights Protection ile korunmaktadır.

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape Page copy protected against web site content infringement by Copyscape Page copy protected against web site content infringement by Copyscape
Creative Commons License Creative Commons License Creative Commons License Creative Commons License Creative Commons License

   [bloGastesi.blogspot.com] © 2008 ® bloGastesi™

Sayfa Başına Çıkmak İçinTıklayınız